Bong Nedir?

Bong Nedir?

Bong, genellikle sigara için kullanilan bir filtre cihazi, cam yapimi su ile çalisan bir araç. Daha küçük ve özellikle daha tasinabilir olmasi disinda, islevi açisindan nargileye benzemektedir. Tüpün bir ucundan girisine izin verilen temiz hava, su haznesinin içinden baloncuk seklinde yükselir ve tüpün diger ucundan çikar. Bu sekilde yanan bitkisel maddenin dumanindaki zararlı maddeler su içinden geçerek filtre edilir.

Bong kelimesi Tayca bong veya baung kelimesinden türemistir. Bambudan kesilmis silindirik ahsap tüp, boru ve kap anlamina gelmektedir.

Bong dedigimiz bu filtreleme aletinin ham maddesi camdan olabilecegi gibi akrilikten de olabilir. Camdan üretilen bonglarin fiyati, akrilikten üretilen bonglara göre biraz daha yüksek fiyatlara sahiptir. Akrilik malzemeden üretilen bong, cam malzemeden yapilan bonga göre daha uzun ömürlü oluyor fakat hijyenden bahsetmek gerekir ise cam maddeden üretilen bonglar akrilik bonglara göre çok daha saglikli oluyor.

Nasil Kullanilir?

Bong kullanimi için öncelikle tüpün bir ucundan giris yapilmaktadir. Giris yapılan bu kisimdan içeri giren temiz hava orta kisimda bulunan su haznesinin içerisine girer. Burada baloncuk seklinde yukari dogru yükselir. Sonrasinda ise, tüpün diger kisminda bulunan uçtan disari dogru çikar. Böylece suyun içerisinden geçen maddeler, tüpün diger ucundan çikis yapmaktadir. Bu ürünler için çok farklı figür ve modellerde ürünlere ulasabilirsiniz…

Since 2017®

info@bongantalya.com